Sålt av aktier

En liten galen rubrik och en riktigt ful mening. “Ge fan i säljknappen” som Marcus på Spara Cash säger! Tyvärr har jag nu syndat och sålt av aktier för ca 200.000 kr.

Anledningen till detta, är som jag tidigare nämnt, för att frigöra pengar för att köpa en ny bostad ihop med min sambo. Vi har tyvärr inte hittat något passande än men letar för fullt. Eftersom börsen är en plats för pengar som inte är tänkt att användas på många år har jag därför sålt av allt eftersom planerna om bostadsköp närmade sig. Egentligen var planen inte alls att sno från portföljen (då hade pengarna såklart inte hamnat där från början, om horisonten endast var något år).

Tanken var att sälja av nuvarande bostad från början men när möjligheten kom att faktiskt behålla nuvarande bostad för att hyra ut istället för att sälja, så blev det istället huvudscenariot. Det är alltså planen just nu, och förhoppningsvis kommer det även gynna portföljen i det långa loppet!

Det jag har sålt har varit en del i investmentbolagen som gått riktigt bra i år. Där har jag skalat av lite vinst från investmentbolagen som fått lite galnare premier senaste tiden, som t.ex. Svolder och VEF. Jag sålde även av 100k i en tjänstepension ISK som jag hade. Detta var alltså ingen “riktig” tjänstepension utan ett månadssparande jag hade under tiden jag körde enskild firma, och därmed inte hade någon riktig tjänstepension. Man ska ju inte snylta från pensionen, men som sagt, tanken är att dessa pengar ska återföras till portföljen när nuvarande bostad säljs. Plus allt överskott från hyresintäkterna. Förhoppningsvis blir det en god affär!

7 svar på ”Sålt av aktier”

 1. Du är svinduktig på aktier, är mitt intryck!
  Självklart ska du göra det som är rätt för dig just nu.
  Allt i livet handlar ju inte om börsen. Lycka till!

  Mvh en annan smålänning

  Svara
 2. Går in på din blogg om och om igen i förhoppning om ett inlägg om uppdatering av tillväxtportföljen. Tycker det är grymt att kunna ta rygg på dig! Värdesätter verkligen att du delar med dig av dina tankar om och innehav i dina systematiska portföljer.

  Svara

Lämna en kommentar