Sålt av Creades

Creades har senaste tiden gått som tåget, och levererade idag sin rapport. Substanspremien har senaste månaderna sprungit iväg ordentligt, och igår var den uppe och snuddade på 100%. Idag sjönk den något då Creades rapporterade nytt substansvärde, men ligger likväl på ca 90%.

Jag har försökt att inte vara för aktiv i min investmentbolagsportfölj och sälja så fort premien drar iväg något, men nu har det varit lite för extremt även för min smak. Vilket idag ledde till att jag sålde halva mitt innehav i Creades. Istället köpte jag in det största underliggande innehavet i Creades, Avanza. Det blir alltså lite mer vikt i Avanza för mig efter detta skifte, men till lägre “risk” då jag nu inte betalar samma premie för mitt innehav i Avanza.

I dagens rapport berättade även Creades att de sålt en del av sitt innehav i Stillfront, Midsona och Addnode, vilka är innehav i deras kapitalförsäkring, som alltså inte redovisas som enskilda innehav i deras rapport utan som “Aktiv Förvaltning”. Dessa tre innehav utgör dock fortfarande 46% av de totala tillgångarna inom aktiva förvaltningen.

Jag gillar Creades och hoppas kunna byta tillbaka mina Avanzaaktier till Creadesaktier i framtiden, helst till rabatt, men det kan nog dröja ett tag.

Hur har ni gjort med era Creadesaktier?

Lämna en kommentar