Semester och Q2-rapporter

Glad sommar på er alla börsfantaster! I måndags gick jag på min första betalda semester någonsin, det är som alltid väldigt skönt att vara ledig, men dagarna bara flyter förbi. Tre ynka veckor semester blev det i år, förhoppningsvis ska jag försöka vara rejält mycket längre nästa sommar. Sommaren (och livet) är för kort för att jobba bort den!

Jag har nu flytt storstadslivet och är för ett par veckor tillbaka i Småland, för att umgås med vänner och familj. Nästa vecka kommer även flickvännen ner vilket blir superkul. Det blir inga superdyra upptåg nu när “hemester” står i fokus. En tripp till närmaste “stora” städerna samt en tripp till Öland är planen kommande veckor! Annars fylls dagarna snabbt med golf, fotboll och bärs med goda vänner. Vilket alla relativt billiga aktiviteter, åtminstone i jämförelse med utlandsresor till Asien och USA som det varit senaste åren.

Senaste veckorna har det trillat in rejält med kvartalsrapporter, och börsen har oftast tagit emot dem med stor optimism, då många av bolagen slagit de lågt ställda förväntningar och estimat de hade till följd av coronakrisen. Det finns lika många strategier som det finns människor, om inte ännu fler, men jag måste säga att jag är väldigt nöjd med mina nuvarande strategier. Som jag nämnde som hastigast på Twitter, tycker jag det är väldigt skönt att inte behöva gräva sig ner i kvartalsrapporter och nyckeltal, räkna och fundera, och ha ångest över alla möjliga köp/sälj tillfällen som ges.

Jag kan luta mig tillbaka i hängmattan och även ta semester från börsen om jag så skulle vilja, mina strategier sköter sig själva. Trots mina relativt passiva strategier tycker jag ändå börsen är fruktansvärt kul att följa. Jag läser konstant bloggar, twittergräv och följer bolagen jag äger ganska mycket. Att känna att jag inte måste sätta mig in i bolagen jag äger, leta nya bolag och följa varje minut av rapportsäsongen tycker jag dock är fruktansvärt skönt.

Som vanligt har det varit min trendande tillväxt som tuffat på bäst, efter fina kursrörelser på bl.a. BHG Group, Swedencare och Sdiptech. Den ligger just nu på +42,09% uppgång YTD i jämförelse med index blygsamma +1,43%. Inte i klass med de bästa på Twitter, det kommer alltid vara folk som lyckas bättre än en själv, jag är dock väldigt nöjd med det resultatet. Jag försöker dock vara ödmjuk vid att man inte kommer överprestera såhär mycket varje år, men försöker njuta så mycket jag kan. Denna strategi har historiskt presterat omkring 20-25% årligen, så förhoppningsvis kommer den åtminstone fortsätta gå några procentenheter bättre än index. Jag måste erkänna att jag blivit sugen på att vikta upp denna portfölj lite mer, att låta den ha samma vikt som fonderna och investmentbolagen…

Ikväll är det dags för uppesittarkväll. Jag kommer troligen inte kunna följa sändningen live men ska försöka hänga med litegrann i flödet åtminstone! Du hittar länken till sändningen här.

Hoppas ni alla har en fin sommar och berätta gärna om er sommarledighet i kommentarerna samt hur ni hanterar sommarbörsen!

1 svar på ”Semester och Q2-rapporter”

  1. Låter som en gedigen semester!

    Följer börsen varje dag även om det inte är lika frekvent som vanligt.

    Familjen är precis hemkommen från Öland faktiskt, en vecka i husvagn på Kapelludden i Borgholm. Senare i veckan blir det dock Dalarna med kompisar, sen får vi se:)

    Svara

Lämna en kommentar