Semester

Jag har nu varit ledig i snart tre veckor, och ska snart påbörja min sista semestervecka. Som alltid går ledigheten fort, och trots att man inte alltid gör särskilt mycket om dagarna springer tiden ändå iväg. Tänk om man vore ledig hela tiden, tänk vad fort tiden skulle gå…

Under min lediga tid har hängt mycket i Småland och hängt med familj och vänner man annars inte träffar särskilt mycket. Jag har varit på Astrid Lindgrens Värld, chillat i sommarstugan, försökt bli lite mindre värdelös på golf och kollat en väldans massa fotbolls-EM. Det har varit riktigt gött med andra ord. En del pilsner har såklart glidit ner också.

Vi som sparar för att en vacker dag kunna jobba lite mindre och ha lite mer ledig tid, jag tror inte vi behöver oroa oss för att ha tråkigt den dagen vi tar det steget. Alla är såklart olika, men själv märker jag att trots 4 veckor semester har jag inte ens hunnit göra hälften av alla saker jag vill göra. Och om jag var ledig 4 veckor till hade jag nog kommit på en massa fler roliga saker man kan hitta på. Jag tycker helt enkelt det är svårt att bli mätt på ledighet.

Om man dock skulle vara ledig på heltid (FIRE) skulle det nog vara bra att komma in i lite mer rutiner. Under semestern tycker åtminstone jag det är lätt att bara göra lite vad som faller en in, vilket gör att det är svårt att sätta av tid för träning och vettiga rutiner. Ibland är man uppe sent, ibland går man upp tidigt. Det är väl kanske också lite det som är  charmen med att vara ledig, åtminstone när man bara är det 4-5 veckor om året. Om man skulle vara det hela tiden skulle man nog ha lättare att planera in och få mer rutiner, då man vet att dagarna kommer se ut såhär för en lång framtid. Det är lite skillnad när man vet att vardagen kommer tillbaka om fyra veckor.

Vet inte riktigt vad jag vill få fram med detta inlägg mer än att det varit riktigt gött att vara ledig. Hoppas ni har, har haft eller kommer få en underbar sommarledighet. Kommentera gärna vad ni har hittat på eller ska hitta på för skoj!

3 svar på ”Semester”

  1. Låter som en fin ledighet än så länge!

    Jag är inne på andra veckan av fem än så länge, med mycket kul att se fram emot. Husvagn i Falsterbo, roadtrip uppåt landet med polare och stuga i Falkenberg. Utöver det så blir det lite utflykter runtom Småland med platser man vill besöka:)

    Svara
    • Det var riktigt gött, men allt gott har ett slut… Du ser ut att ha en riktigt härlig semester av vad jag kan se från dina bilder på Twitter, hoppas det fortsätter så! Njut och ta en bärs åt mig som sitter inne i mörkret på hemmakontoret! 😉

      Svara

Lämna en kommentar