Tre miljoner!

Häromdagen nådde min portfölj en, för mig, riktigt stor milstolpe och ett mål som haft ända sedan jag började spara. Portföljen tickade över 3 miljoner! Till denna milstolpe har 1,9% av kunderna på Avanza nått!

Min första miljon skrapade jag ihop sommaren 2020, närmare bestämt den 25:e juni. Min andra miljon kom 2022 i oktober, och nu då min tredje i mars 2024. En ny miljon vartannat år låter väldigt fint! Mitt nysparande blir dock nu en alltmer mindre och mindre del i portföljen. Å andra sidan börjar nu snöbollseffekten och ränta på ränta kick i ordentligt. 

Varför har tre miljoner varit en sån stor grej för mig? Dels för att det innebär att man kan ta ut 10.000/månaden enligt 4%-regeln, vilket känns rätt häftigt. Dels att det är nivån man måste kliva över för att bli Private Banking-kund hos Avanza. Sagt och gjort, och jag är numera PB-kund hos Avanza!

Det ger egentligen inga större förmåner, största är mest att det känns som en kul och häftig grej, i alla fall för mig! Två bra grejor är dock att jag nu får lägre courtage samt tillgång till deras PB-bolån, vilket är ganska attraktivt. Detta då det är ganska billig ränta sett till konkurrenter, och att man får flexutrymme dvs. man kan amortera ner och sedan låna upp igen utan att behöva ansöka om en utökning av lånet som man behöver göra med ett vanligt bolån.

Mitt sparande kommer “tråkigt” nog fortsätta precis som vanligt. Jag kommer fortsätta spara en stor slant varje månad ett tag till. Jag har som jag tidigare nämnt inget mål att sluta jobba så snart som möjligt, men däremot skulle jag nog vilja gå ner i tid. Detta skulle man ju faktiskt kunna göra redan nu – att jobba 50% skulle täcka mina utgifter och portföljen skulle kunna få jobba på av sig själv. Det känns dock lite läskigt att göra det på nåt vis, och jag vet ännu inte i vilken form jag skulle vilja göra det i. Fast anställd fast ledig nån dag i veckan? Fast anställd men försöka vara tjänstledig lite längre på somrarna? Skulle arbetsgivaren gilla/godkänna det? Bli konsult och jobba lite mer i projektbasis, jobba nån månad – ledig nån månad. Ja, möjligheterna är många men än så länge fortsätter jag nog som vanligt ett tag till. Potentiellt kanske jag tar lite längre sommarledighet i år!

Hur ska man då fira milstolpen 3 miljoner? Hör av er om ni har några tips! Nåt skojigt borde man väl i alla fall hitta på.. Dagen det tickade över firade jag lite med en kall god öl, men känns som man borde fira detta mer än så!! 😀

Lämna en kommentar