Uppesittarkväll, EQT och Kinnevik

Igår var det återigen ett trevligt avsnitt av uppesittarkväll. Tyvärr hann jag bara se andra halvan, så får bli att kolla in det jag missade kommande dagar. Ser fram emot att se Svolders VD Ulf Hedlundh där, detta är faktiskt ett av bolagen min kommande lön troligtvis kommer hamna i, då jag planerar att likavikta min investmentbolagportfölj litegranna då vissa innehav har råkat bli lite större än andra. Min lön trillar inte in förrän om nån vecka då jag fakturerar och inte är anställd, så jag får hålla lite i shoppingfingrarna några dagar. När pengarna väl kommer in kommer det främst troligtvis fyllas på i Bure och Svolder.

I veckan kunde jag dock inte hålla mig utan snyltade ett gäng tusenlappar från min buffert för att kunna teckna några aktier i EQT. Detta visade sig, föga förvånande då den övertecknades redan efter två timmar, vara ett bra drag, då den steg 20% redan i callen. Jag sålde direkt på runt 82:- då den inte riktigt har nån plats i någon av mina portföljer, men den kanske dyker upp så småningom i någon portfölj. Jag gjorde därmed en snabb vinst på omkring 2200:-, det var ett skönt sätt att starta gårdagen på!

Kinnevik berättade förra veckan att de minskar rejält i Zalando, delar ut hela sitt Millicom-innehav samtidigt som de slopar utdelningen. Detta var något som många utdelningsjägare såklart blev upprörda över, själv tycker jag dock detta gör Kinnevik mer intressant. Kinnevik har nu ingen plats i min investmentbolagportfölj för tillfället då jag tycker Zalando varit lite för stor del samt att de inte presterat så bra de senaste åren (dock inte på lååång sikt, då har avkastningen varit jättefin). Nu när de dock kommer fokusera mer på onoterat och tillväxt blev jag genast mer intresserad. Jag kommer inte köpa in mig direkt men kommer följa Kinnevik noga kommande månader och se hur de investerar!

2 svar på ”Uppesittarkväll, EQT och Kinnevik”

Lämna en kommentar

 

Exit mobile version